Varför?

Det hela började i maj 2007 när min mamma Christina fick bröstcancer och jag märkte hur maktlös man kände sig. Då förstod jag hur viktigt det är att alla bidrar med pengar för att lösa denna orättvisa sjukdom som drabbar vem som helst när som helst. Ur den här känslan föddes idén om ett spinningevent.

Under eventet 2009 var min mamma och pappa med och gick vår rosa promenad, många av er träffade henne efter sista passet och bara veckan efter eventet fick hon grönt ljus på den årliga kontrollen…cancern hade hållit sig borta!

Men i Januari 2010 fick vi tyvärr det tråkiga beskedet att cancern var tillbaka och nu som metastaser i levern. Det gick otroligt snabbt och trots att hon kämpade precis med alla näbbar och klor så förlorade min älskade mamma kampen mot cancern 31 mars 2010.

Det här är mitt och vårt sätt att försöka bidra till att fler mammor överlever kampen mot bröstcancer!

Vårt sätt att hjälpa.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt. Visst är det ett slitet gammalt talessätt, men det stämmer ju!

Så tillsammans med ett gäng kompisar har jag de senaste åren ordnat insamlingar till förmån för Rosa Bandet genom att göra nåt av det roligaste jag vet – att köra spinning. Vi ville skapa nåt halvgalet så det fick bli ett helt dygn med spinning där alla kan vara med.

Vi började i blygsam skala 2007 men redan 2008 hade vi fått ihop ett helt fantastiskt gäng på över 500 cyklister som fyllde spinningsalen under hela dygnet med glädje och svett. 2009 slog vi vårt insamlingsrekord igen och fick nästan ihop 130 000 kr – vi blev omnämnda på Rosabandet galan i Malmö som nr 1 på goda insatser i kampen mot cancer.

2010 samlade vi tillsammans in smått fantastiska 200 000 kr.

2011 gav inte fullt lika mycket pengar, strax över 154’000 kr. Däremot satt vi nytt rekord vad gäller antalet deltagare – Över 600 personer kom och tränade med oss under dygnet.

På de 5 år vi har arrangerat det det här dygnet så har vi haft drygt 3000 tränande personer hos oss som tillsammans har samlat in nästan 700’000kr till Cancerfondens Rosa Bandet-insamling.

I år behöver vi behöver DIN hjälp! Det finns plats för fler personer under dygnet, så tveka inte. Det finns garanterat något för just dig hos oss under dygnet. Oavsett om det är ett träningspass, en föreläsning eller bara lite fika i trevligt sällskap. Alla är välkomna. I och med att ALLA intäkter oavkortat går till Rosa Bandet-insamlingen så är minsta krona ett bidrag. En kopp kaffe räknas. Det kanske är de kronorna som löser gåtan en gång för alla. Vågar du chansa på att inte komma och ta den koppen kaffe?

Det viktigaste målet med 24 timmars-eventet är så klart att samla ihop så mycket pengar det är möjligt, men vi hoppas också att vårt dygn skall bli 24 timmar ren glädje. Och en herrans massa svett så klart…

Vi ses den 27-28 oktober!

Hälsningar,
Maria Götesdotter & Co.

2 Responses to Varför?

Leave a Reply

Insamlingen