1972 vägdes de nya kalsongerna efter en träningsrunda i Borås och man insåg att det hade underlättat med någon form av tyg som inte behöll all svett under träningen. Som tur var befann man sig i Sveriges textilmecka och det hela ledde till att Craft börjde tillverka funktionskläder. Craft sponsrar med ett antal klädesplagg som ni kommer att kunna lägga vantarna på under Rosa Dygnet.

Genom åren har vi grävt djupt för att förstå såväl elitidrottarens som motionärens unika behov. Vi har studerat deras rörelsemönster, kartlagt deras kroppars värmezoner och mätt deras svettmängder, hink efter hink. Vår omfattande kunskap om hur kroppen fungerar vid intensivt idrottande har gett oss stort självförtroende i det vi gör, men även en djup insikt om att inget varar för evigt.

De sätt på vilka vi springer, cyklar och åker skidor utvecklas och förbättras varje dag. Samtidigt och i samma takt ökar idrottarnas krav på ergonomiska funktionskläder. Utmaningen att överträffa dessa krav inspirerar oss att utveckla och formge morgondagens funktionskläder – plagg i vilka sportspecifik passform, kompression, bodymapping och rätt design är självklara ingredienser.

Läs mer om hur det gick till och kika på alla snygga träningskläder!

http://www.craft.se/sv.html

Leave a Reply

Insamlingen